Házhozszállítás

Házhozszállítás

Bankkártyával még biztonságosabb

autófelszerelés érintés nélkül, kártyaval biztonságosan

Szalonnasütő vas, grill patkó

Szalonnasütő vas, grill patkó

Szalonnasütő vas, grill patkó

Az ország több vidékén újdonság az eszköz, pedig már a 19. század óta létezik.

A legenda szerint a szalonnasütő vasat a salgótarjáni acél- és tűzhelygyár munkásai találták fel sok évtizeddel ezelőtt. A Nógrád megyei város két gyárában dolgozó munkások készítették el az ott előállított fémszerkezetek és alkatrészek felhasználásával az első szalonnasütő-vasakat. A tányér rész kezdetben négyzet alakú volt, melyet később a kerek forma váltott fel és megjelent rajta a szalonnából, kolbászból kisülő zsír elvezetésére kialakított kiöntő csőr is. A szalonnasütő-vas szárait eleinte húzott acélpálcákból készítették.

Miért gondolták így?

A gyárakban 8 órakor volt lehetőségük reggelizni a munkásoknak. Ekkor előkerült a batyukból, táskákból a szalonna, a kenyér és némi zöldség is. Fémmegmunkáló üzemekről lévén szó, könnyen meg is süthették a szalonnát a munkahelyen a kohók, kemencék átforrósodott felületein.

A szalonna a felforrósított tányérok közé került, melyeket a nyelek segítségével összenyomtak.

Így a szalonna ropogósra sült, a kifolyó, felesleges zsírral pedig meg lehetett locsolni a kenyérszeletet. A zöldséget a szalonnás kenyér mellé, vagy feldarabolva, szintén a kenyérre helyezve lehetett elfogyasztani. A kiadós, laktató eledel gyorsan és egyszerűen elkészült. Ezt követően folytatódhatott a munka.

Ma a szalonnasütő-vas a kerti sütés-főzés elengedhetetlen kelléke! Hasznos szerszám szalonna-, vagy kolbászsütéshez, húsok, zöldségek grillezéséhez! Az ország több vidékén újdonságként hat ez az eszköz, pedig már a 19. század óta létezik.

A szalonnasütő-vas mai, modern formájában praktikusabb, kissé könnyebb, mint 100 évvel ezelőtti elődei, viszont az ezzel az eszközzel készített ételek íze még mindig őrzi a hagyományos alapanyagok, a friss, egészséges zöldségek ismerős, házias ízeit! Manapság elengedhetetlen kelléke szalonnasütéseknek, piknikeknek! Így!

Hogyan használjuk?

A tűzben felforrósított korongok közé helyezzünk néhány szelet szalonnát (kolbásszal is tökéletes lesz), a kisülő zsírral locsoljuk meg a kenyerünket és már kész is a "csöpögtetős kenyér", mely friss zöldségekkel a legfinomabb! Gyors, egyszerű és tiszta!

A termék hossza: 55cm
A termék súlya: 2kg
Persely átmérője: 10 cm x 10 cm.
Márka :
Salgó Komfort
További adatok
Nincs raktáron
5 890 Ft
Nincs raktáron
Adatok
Vonalkód
4913300703754
Cikkszám
SK-GRILLP
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek